Sidestruktur i WordPress

SidestrukturSidestrukturen bør være så flad som det er muligt i forhold til brugeroplevelsen.  En flad sidestruktur betyder at brugerne og søgemaskinerne ikke skal alt for mange niveauer ned før de når en artikel eller andet indhold. På helt små sider vil det betyde man man en forside hvor der linkes til eksempelvis 8 undersider fra forsiden. I dette tilfælde ligger indholdet altså kun et niveau fra forsiden.

Hvis du har et større site kan det være nødvendigt med flere niveauer. Det kunne være en forside med 15 links til undersider som hver især har x-antal links til en eller flere undersider. I dette tilfælde ligger en del af sidens indhold altså to niveauer fra forsiden.

Google og andre søgemaskiner stopper ofte når de kommer et vist antal niveauer ned (antallet af niveauer før google stopper er meget forskelligt og er en længere forklaring der ikke kommer her.). Derfor er det vigtigt at holde sidens struktur enkel, både for brugerens skyld, men også for Googles skyld.

WordPress giver gode muligheder for at lave en flad sidestruktur hvis man har nogle sidebars med ekstra plads. Du kan oprette en text-widget og lave eksempelvis 10 links fra din forside ind til undersider der er vigtige i forhold til søgemaskineoptimering. På den måde er de 10 sider du linker til altså kun 1 klik fra forsiden og bliver med stor sandsynlighed indekseret af Google.

Hvis du har brug for professionel hjælp til WordPress søgemaskineoptimering er du velkommen til at kontakte livesupporten som styres af WebCoders.dk

WebCoders (+45) 36 96 51 36 Referencer | Det siger kunderne