Dublicated content

Dublicated contentDublicated content – excerpts – med og uden WWW

Den mest udbredte fejl når man taler SEO og WordPress er dublicated content, hvilket er ens indhold på flere URL´er. Et eksempel kan være en shop hvor man har 6 forskellige størrelser af et stykke tøj. Hver størrelse ligger på sin egen URL, men beskrivelsen er den samme. Der ligger altså 6 ens beskrivelser på 6 forskellige URL´er. Det kaldes dublicated content (DC content) og er rigtigt skidt SEO-mæssigt.

Et andet eksempel, som er meget udbredt i WordPress, er at man viser hele blogindlæg på sin forside eller sin blogoversigt. Problemet opstår her fordi man derved både viser blogindholdet på eksempelvis mineside.dk og på minside.dk/mit-blogindlæg.

I WordPress kan dette løses ved at bruge ”more tag” (Alt+shift+T) når du skriver et blogindlæg. ”More tag” gør at teksten deles så der kun vises en del af indlægget, på eksempelvis din forside, og hele indlægget kun vises når man klikker ind på indlægget og læser det i sin fulde længde.

På forsiden vises altså nu kun et resume´ og hele indlægget vises kun når man klikker ind til det pågældende indlæg.

Man kan også lave nogle små ændringer i koden til WordPress så det sker automatisk. Disse ændringer skal ske i filerne index.php, archive.php og category.php. Her skal du finde følgende kode:

<?php the_content(__(‘Read the rest of this entry &raquo;’, ‘kubrick’)); ?>

Og ændre den til:

<?php the_excerpt(__(‘Read the rest of this entry &raquo;’, ‘kubrick’)); ?>

Hvis du er I tvivl om hvordan man ændrer ovenstående så kontakt os og få det rettet permanent så du ikke længere skal bekymre dig om DC content grundet blogindlæg der optræder i sin fulde længde.

Med og uden WWW

Vi har altså nu lært at ens indhold på flere forskellige URL´s er skidt i forhold til søgemaskineoptimering. En udbredt fejl er hvis din side svarer både med og uden WWW, uden at der redirectes. Hvis din side både vises når man skriver www.dinside.dk og dinside.dk ligger alt dit indhold altså på to forskellige URL´er hvilket ikke er godt.

Man bør beslutte hvilket en adresse man ønsker at bruge og derefter lave et redirect i sin HTaccess.

Man kan f.eks. redirecte alt traffik fra www.dinside.dk til dinside.dk, så lige gyldigt om man bruger WWW eller ej, havner man altid på dinside.dk.

Hvilken løsning du bør vælge afhænger bl.a. af hvilken side dine backlinks går til og du er velkommen til at kontakte os så du kan få råd og vejledning uden det skal koste en bondegård.

Du kan ringe til os på 36 96 51 36 eller kontakte SEO-konsulent Thomas Frost direkte på tf@webcoders.dk

WebCoders (+45) 36 96 51 36 Referencer | Det siger kunderne